Friday, December 22, 2017

Kelas Belajar Mengait (Crochet) Online

KELAS BELAJAR MENGAIT KOPIAH

Kelayakkan:
  • Dibuka kepada semua lapisan umur yang minat mengait
  • Memiliki whatsapp atau telegram
Apa yang perlu disediakan:
  • Jarum kait saiz 3/0
  • Benang 
  • Gunting
  • Jarum
Keistimewaan Kelas Mengait bersama iZan Ahmad:
  • Kelas selama 1 jam
  • One to One class (kelas individu)
  • Masa dan tarikh yang fleksibel
  • Buat sampai jadi
  • Bimbingan selepas kelas


PROMOSI RM30 
(Normal RM45)

DAFTAR SEKARANG

Tuesday, August 30, 2016

Cara Atasi Benang Sangkut Pada Mata Jarum Kait

Salam semua..

Benang tersangkut pada mata jarum kait menyebabkan hasil kait menjadi tidak kemas dan mengganggu perjalanan sesuatu projek.. Lagi-lagi kalau baru mula nak belajar mengait, lepas tu benang asyik tersangkut tak lepas-lepas nak masuk dalam lubang kat jarum tu.. stress kan.. mengganggu emosi dan akan jadi cepat putus asa..

Diawal pembabitan izan dalam seni mengait, izan beli jarum jenama Rose double hook 2/0 & 3/0.. izan tak pasti samada jenama jarum kait ni masih ada di pasaran atau tidak.. kebanyakkan yang terdapat kat kedai-kedai ni jenama Tulip..

Bagi yang baru nak berjinak-jinak dengan dunia seni kait ni, izan nak bagi tips pilih jarum kait yang best tuk dipakai.. Jika nak buat topi, kopiah, headband, bunga dan sebagainya yang menggunakan benang besar, pilih jarum 3/0 atau 4/0.. atau boleh jugak guna jarum 2/0.. tapi jarum 2/0 mata jarum tu agak kecik sedikit.. jika baru nak belajar, guna jarum yang mempunyai mata yang agak besar.. kemudian pastikan mata jarum kait tu tak tajam.. nak tahu tajam ke tak, letak jari dekat hujung jarung tu dan rasa tajam ke tak.. Mata tajam ni lah yang menjadi punca benang tersangkut pada jarum.. nak mengait pun jadi tak lancar dan tak best nanti..



Jika tak ada pilihan, boleh je beli jarum kait yang mata tajam tu tapi asah dulu dengan kertas pasir bagi tumpul sikit mata jarum tu.. kemudian barulah mula mengait..


Friday, April 22, 2016

Jubah Lelaki Kanak-Kanak

Jubah Kanak-Kanak Lelaki

Ready Stock & Limited pcs..

Material: 100% high quality cotton, tak panas, sesuai untuk bayi 
dan kanak-kanak.

Postage: RM7 (Semenanjung), RM10 (Sabah/Sarawak)

WhatsApp/Telegram: +6013-6783854 











Thursday, April 21, 2016

Bag Sandang Campbells Limited Edition

Salam semua..

Kepada peminat beg sandang atau bag pack semua.. kami ada campbells limited edition..

100% handmade with love.. tali boleh laras.. pakai pun tak terjongket ke belakang..

Size: 50cm x 39cm

Material: Cotton

Harga: RM50.00 (FREE Postage Semenanjung)



Bagi yang berminat nak dapatkan bag pack ni 

watsapp atau telegram +6013-6783854



Thursday, February 11, 2016

Jubah Aqiqah dan Kopiah Bernama

Salam semua..
.
.
Setiap hari pasti ada bayi baru yang dilahirkan oleh mommies kan.. dan sunnah melalukan aqiqah adalah 7 hari selepas bayi dilahirkan.. 
.
Mommies yang tengah mencari-cari jubah aqiqah atau jubah bayi, kami di LadyKrafts ada menyediakan kurta dan kopiah bernama dalam 1 pakej., mommies dan daddies tak perlu cari kat tempat-tempat lain dah..
.
Pakej Kurta & Kopiah kami sesuai untuk ibu-ibu muda bekerjaya yang suka bergaya bersama si kecil.
.
Material kurta adalah 100% high quality cotton.. boleh dipakai labuh seperti jubah atau digayakan bersama seluar untuk lebih menarik dan cantik..

Terdapat pelbagai warna pilihan yang pasti menambah hati sesiapa sahaja yang melihat bayi mommies and daddies..




Jangan tunggu lama-lama, kerana stok kami adalah terhad..dan tempahan kopiah bernama diproses mengikut first come first serve.. jika mommies dan daddies nak cepat dapat, kena lah cepat-cepat order.. kami juga menerima tempahan kopiah sahaja..
.
.
Sebarang pertanyaan/Terpahan sila hubungi:
WhatsApp/Telegram +6013-6783854 (Puan Riz)
atau email nurizanahmad@yahoo.com

Powered by Blog - Pakar SEO